Европейският съюз възнамерява да продължи санкционния натиск върху Русия и

...
Европейският съюз възнамерява да продължи санкционния натиск върху Русия и
Коментари Харесай

ЕС продължава санкционния натиск срещу Русия, няма да търси умиротворяване

Европейският съюз има намерение да продължи санкционния напън върху Русия и не счита за належащо да " търси успокояване “. Това съобщи в сряда ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, изказвайки се на сесия на Европейския парламент в Страсбург с годишната си програмна тирада за положението на Европейския съюз, предава ТАСС .

" Искам да бъда доста ясна: глобите ще останат. Време е да покажем увереност, а не да търсим успокояване, това би трябвало да е ясно. Същото важи и за финансовата поддръжка за Украйна “, безапелационна е тя.

Председателят на Европейска комисия уточни, че Европейски Съюз е наложил " най-мощните наказания от всички, които светът познава “ против Русия и разказа по какъв начин вижда следствията от тях. Според Фон дер Лайен съветският финансов бранш е " на животоподдържащи системи “ заради блокирането на достъпа на съветските банки до интернационалните пазари. Тя също по този начин изрази убеждението си, че " съветската промишленост е в руини “, като даде за образец хипотетичното потребление на чипове от домашен уреди в съветската военна техника.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР