Европейският съюз успява да замени дизелът, който се внасяше от

...
Европейският съюз успява да замени дизелът, който се внасяше от
Коментари Харесай

Европа успешно замени вноса на дизел от Русия

Европейският съюз съумява да размени дизелът, който се внасяше от Русия и който след това беше спрян през февруари. Това е огромна стъпка, тъй като от страната идваше повече от половината импорт на дизел в Европейски Съюз и Англия.

Горивото има необятно предопределение и се употребява във всичко - от индустрия до транспорта на товари и автомобилния превоз.

Доставките от други страни скочиха доста, за сметка на спрените доставки от Русия. Общият импорт на дизел и газьол се чака да скочат до четиримесечен връх от към 1,25 милиона барела дневно през май, съгласно данни на Bloomberg, позовани на компанията за разбор на корабоплаването Vortexa.
 Огромни количества съветски дизел си проправя път към Латинска Америка
Огромни количества съветски дизел си проправя път към Латинска Америка

Само в границите на март Русия е изнесла над 580 000 тона дизел за Южна Америка и Латинска Америка,

Като се изключи интервала тъкмо преди началото на възбраната за импорт - когато страните се запасяваха, потоците през май нарастват на годишна база.

От къде идва вносът?

Доставките от Близкия изток и Съединени американски щати нарастват. Нещо повече - очаква се потоците от Саудитска Арабия да доближат нов връх от към 324 000 барела дневно, а тези от Съединени американски щати се чака да доближат връх, спрямо тези от август 2020 година

Доставките от Азия обаче може да намалеят този месец, поради по-намаленият импорт от Китай и Сингапур, макар че се чака дизеловите товари от Индия да набъбнат.
 Забраната на Европейски Съюз за съветското гориво води до пренасищане с дизел в Азия
Забраната на Европейски Съюз за съветското гориво води до пренасищане с дизел на един континент

Смята се, че Русия форсира износа си на дизел за Саудитска Арабия както посредством директни доставки, по този начин и посредством прекачване от транспортен съд на кораб
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР