Европейският съюз трябва да засили визовия контрол и сигурността на

...
Европейският съюз трябва да засили визовия контрол и сигурността на
Коментари Харесай

Брюксел: Около 400 руски шпиони са били експулсирани от ЕС миналата година

Европейският съюз би трябвало да ускори визовия надзор и сигурността на границите, с цел да предотврати влизането на съветски шпиони в Шенгенското пространство, сподели в петък европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон.
 
Илва Йохансон сподели на конференция за граничния надзор в Атина, че Владимир Путин " също желае да унищожи Европейския съюз... Ние сме опасност за него, имаме народна власт, независимост, разцвет ".
 
" Нуждаем се от по-строги инспекции на молбите за визи и от по-голяма сигурност на нашите граници ", добави тя.
 
 Еврокомисарят Илва Йохансон Еврокомисарят Илва Йохансон Източник: Екологичен потенциал
На 7 март би трябвало да влезе в действие нова система за продан на информация в Шенгенското пространство, сподели Илва Йохансон. " Днес единствено половината от тези, които влизат в Европейския съюз с виза, се ревизират от системата за продан на информация в Шенген. Това значи, че имаме доста руснаци, които не са тествани ", сподели тя.
 
Необходими са биометрични инспекции при положение, че сътрудниците употребяват подправени паспорти, съобщи Йохансон, отбелязвайки, че към 400 съветски шпиони са били експулсирани от Европейски Съюз предходната година. България и Румъния също би трябвало да бъдат включени в Шенгенското пространство тази година, с цел да спомогнат за обмена на полицейска информация, сподели още комисарят.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР