Европейският съюз трябва да създаде своя собствена обединена армия, която

...
Европейският съюз трябва да създаде своя собствена обединена армия, която
Коментари Харесай

Италианският външен министър призова ЕС да създаде своя армия

Европейският съюз би трябвало да сътвори своя лична обединена войска, която може да играе роля в поддържането на мира и предотвратяването на спорове, сподели италианският външен министър Антонио Таяни, представен от " Ройтерс ".

В изявление за италианския вестник La Stampa Таяни сподели, че по-тясното европейско съдействие в защитата е приоритет за партията Forza Italia, която той управлява.

" Ако желаеме да бъдем миротворци в света, имаме потребност от европейска войска. И това е съществена причина, с цел да можем да имаме ефикасна европейска външна политика ", сподели той в изявление, оповестено в неделя.
" В свят с мощни играчи като Съединените щати, Китай, Индия, Русия - с рецесии от Близкия изток до Индо-Тихия океан - жителите на Италия, Германия, Франция или Словения могат да бъдат предпазени единствено от нещо, което към този момент съществува, а точно Европейския съюз ", добави той.

Европейското съдействие в региона на защитата се издигна в политическия дневен ред след пълномащабното навлизане на Русия в Украйна преди съвсем две години.

Усилията обаче бяха по-фокусирани върху разширението на НАТО, като страната от Европейски Съюз Финландия се причисли към алианса предходната година, а Швеция също е на път да стане член.

Таяни сподели още, че 27-членният Европейски Съюз би трябвало да рационализира управлението си и да има едно председателство, вместо сегашната конструкция на ръководител на Европейския съвет и ръководител на Европейската комисия.

Външният министър стана водач на Forza Italia след гибелта на Силвио Берлускони предходната година.

Изборите за Европейски парламент през юни ще бъдат първият индикатор за известността на партията след загубата на нейния харизматичен някогашен водач.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР