Европейският съюз трябва да предостави на членовете си гаранции, че

...
Европейският съюз трябва да предостави на членовете си гаранции, че
Коментари Харесай

Преди да отиде в Сърбия, Путин пак поиска европейски гаранции за Турски поток

Европейският съюз би трябвало да даде на членовете си гаранции, че Брюксел няма да попречва доставката на съветски газ за Европа през " Турски поток ". Това съобщи съветският президент Владимир Путин в изявление за сръбския вестник " Политика " в навечерието на визитата си в Белград, съобщи БГНЕС.
" Газпром " работи по разнообразни разновидности за продължение на сухопътната директна линия на газопровода (Турски поток) в европейска посока, като един от тях планува превозване на гориво по маршрута България - Сърбия - Унгария с достъп до газоразпределителния център в Баумгартен, Австрия. " В този случай Сърбия освен ще употребява съветски газ, само че и ще обезпечи преноса му ", сподели съветският президент. " Разбира се, това ще донесе осезаеми изгоди за сръбската стопанска система, ще сътвори нови работни места, ще подсигури и енергийната сигурност на вашата страна и цяла Централна и Югоизточна Европа ", добави Путин.
" С окончателното утвърждение на маршрута за доставка на съветски газ позицията на Европейската комисия ще бъде взета поради, несъмнено, " посочи Путин. " Ние имаме вяра, че държавите-членки на Европейски Съюз, заинтригувани от съветския газ, би трябвало да получат гаранции от Европейския съюз, че проектите за продължение на " Турски поток " няма да бъдат възпрепятствани от случайно политическо решение на Брюксел ", съобщи съветският водач.
Путин идва в Белград на 17 януари. Според сръбския президент Александър Вучич, Русия ще подпише 21 съглашения на стойност стотици милиони евро в региона на инфраструктурата, железниците, селското стопанство, нововъведенията, образованието, цифровизацията, обновяването на водноелектрическата централа " Джердап 2 " и други. По отношение на силата се чака Сърбия да се причисли към газопровода " Турски поток ", а във връзка с военното съдействие - на доставката на танкове Т-72 и противовъздушни системи. Централната тематика на срещата, несъмнено, ще бъде Косово и поддръжката, която Русия оказва на Сърбия, вероятното присъединяване на Русия в разговора в Косово и военната и политическа индиферентност на Сърбия във връзка с НАТО.
Около 7000 членове на всички служби за сигурност и към 250 съветски експерти и три сръбски изтребителя ще се грижат за сигурността. На жителите на Нов Белград се предлага да не излизат на терасите на домовете си и да реалокират колите си, режимът на придвижване в някои елементи на Белград ще бъде изменен. Всяка улица от маршрута, по който Путин ще се движи и който към момента е държавна загадка, ще бъде затворена, както и оборудванията, които той ще посети.
Руският президент ще премине по улиците на Белград със своя " бункер на колела “, един от най-защитените и безвредни коли в света, който бе особено донесен от Москва за това посещаване. Руското разузнаване към този момент е в Белград, с технология за попречване на набези с дрон, а най-строги ще бъдат ограниченията за сигурност в храма " Св. Сава ", където съветския президент да направи своето послание към сръбския патриарх Ириней.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР