Европейският съюз трябва да наложи ембарго върху руския петрол възможно

...
Европейският съюз трябва да наложи ембарго върху руския петрол възможно
Коментари Харесай

След визита в Украйна германски уравляващи призоваха ЕС да забрани вноса на руски петрол



Европейският съюз би трябвало да наложи ембарго върху съветския нефт допустимо най-скоро, обявиха ръководителите на три немски парламентарни комисии след тяхно посещаване в Украйна.

Германският министър по европейските въпроси Михаел Рот сподели, че отводът от съветския нефт ще бъде доста значим сигнал, тъй като ще засегне главния източник на приходи на Русия, оповестява Ройтерс.

С възходящите смъртни случаи на цивилни в Украйна на фона на съветската инвазия, Германия, най-голямата стопанска система в Европа, е под напън да се откаже от съветския газ и нефт, защото критиците акцентират, че приходите от тези продажби обезпечават на Москва жизненоважни средства за водене на войната.

Европейски Съюз изготвя оферти за петролно ембарго на Русия, макар че няма съглашение сред страните членки за възбрана на съветския нефт. Дипломати от Европейски Съюз означават обаче, че Германия не поддържа интензивно незабавното ембарго върху съветския нефт.

Преди време немският канцлер Олаф Шолц съобщи, че Германия може да приключи вноса на съветски нефт до края на годината. Страната към този момент понижи вноса си на сила, като съветският нефт в този момент съставлява 25% от вноса, което е спад по отношение на 35% преди военната инвазия в Украйна, почнала на 24 февруари.

Междувременно Михаел Рот също по този начин уточни, че бързото решение на Европейски Съюз може да бъде комбинирано с преходна фаза като тази при възбраната за импорт на съветски въглища, която ще влезе в действие от средата на август, съгласно утвърждения през предходната седмица пети пакет от европейски наказания по отношение на Русия.

Коментарите на Рот пристигнаха, откакто във вторник той посети Западна Украйна с други двама шефове на парламентарни комисии от партиите на ръководещата коалиция в Германия.

" Това може да стане в границите на няколко седмици, тъй като има други снабдители “, означи от своя страна Антон Хофрайтер, началник на Европейската комисия в Бундестага, добавяйки, че интервалът на последователното прекъсване на вноса на съветски въглища е бил прекомерно дълъг.

Проучване, оповестено в сряда, обаче сподели, че германците са загрижени за отрицателните последствия от вероятно петролно ембарго.

Едва 30% от интервюираните в изследване на Института " Аленсбах " (Allensbach) по поръчка на " Франкфуртер Алгемайне Цайтунг " (Frankfurter Allgemeine Zeitung) обявиха, че Германия би трябвало неотложно да спре вноса на съветски нефт и газ, за ​​да спре индиректно финансирането на войната на Русия против Украйна.

Около 57% от респондентите обаче показаха, че Германия би трябвало да продължи с този импорт, с цел да избегне дефицит на доставки и скокове на енергийните цени.

Само 24% са съгласни с изказванието: " Можем да мръзнем поради свободата ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР