Европейският съюз трябва да формира собствена обединена армия, която да

...
Европейският съюз трябва да формира собствена обединена армия, която да
Коментари Харесай

Антонио Таяни призова за създаване на армия на ЕС

Европейският съюз би трябвало да образува лична обединена войска, която да играе роля в поддържането на мира, както и в предотвратяването на спорове. Това е декларирал вицепремиерът и външен министър на Италия Антонио Таяни в изявление за италианския La Stampa.

Таяни разяснява вероятните европейски промени пред Европейски Съюз.

" За " Форца Италия " първата същинска промяна, която би трябвало да се направи, е тази, която планува европейска защита. Ако желаеме да бъдем миротворци в света, ни е нужна европейска войска. А това е съществена причина за ефикасна европейска външна политика. В свят с мощни играчи като Съединените щати, Китай, Индия и Русия, с рецесии, вариращи от Близкия изток до Индийско-тихоокеанския район, италианските, немските, френските или словенските жители могат да бъдат предпазени единствено от нещо, което към този момент съществува и се назовава Европейски съюз. Така че защитата и общата войска би трябвало да станат съответен факт. Това към този момент не може да се отсрочва. Националната опозиция против обединяването даже на тези " части суверенитет " постоянно ще бъде мощна, само че в случай че останем разграничени, постоянно ще бъдем безпомощни врабчета в свят, в който летят орли " ", съобщи Таяни, представен от " Фокус ".
Той разяснява и дали Европейски Съюз би трябвало да се подготвени за война.

" Не, Европейски Съюз, който е подготвен за поддържане на мира, наблюдаване и въздържане. Способен да синтезира даже разнообразни причини и ползи, само че зает да сплотява сили бързо и съответно. Способен да харчи по-добре и дружно. Ако не ускорим работата по този въпрос, в действителност ще бъдем все по-често отвън играта ", добави италианският външен министър.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР