Европейският съюз смята, че откриването на железопътна връзка над мост

...
Европейският съюз смята, че откриването на железопътна връзка над мост
Коментари Харесай

ЕС и Украйна осъдиха откриването на жп участъка по Кримския мост

Европейският съюз счита, че откриването на железопътна връзка над мост през Керченския пролив е " нарушаване на държавния суверенитет на Украйна ". Това се показва в изказването на службата за външна политика на Европейски Съюз, оповестява ТАСС.

Отварянето на железопътни връзки през моста е стъпка към " изолираност на Крим от Украйна ", а самият мост " лимитира прекосяването на кораби през Керченския пролив до украинските пристанища на Азовско море ".

" Европейският съюз чака Русия да обезпечи гладко и свободно прекосяване през Керченския пролив в сходство с интернационалното право ", добави Европейски Съюз, като акцентира още един път, че блокът не признава Крим като част от Русия .
 Путин откри железопътния сектор на Кримския мост
Путин откри железопътния сектор на Кримския мост

Държавният глава се насочи от град Керч към Таман

Министерството на външните работи на Украйна стачкува против Русия поради визитата на съветския президент Владимир Путин в Крим и отварянето на придвижването по жп частта на моста през Керченския пролив.

" Съответната протестна нота е предадена на съветската страна ", се споделя в изказването.

Външното министерство съобщи, че считат и зграждането на моста без единодушието на Украйна за " жестоко нарушаване на интернационалното право , в това число Конвенцията на Организация на обединените нации за морското право ".

" Ние желаеме от съветската страна да спре противозаконни дейности и всякаква активност на териториите на Украйна , краткотрайно окупирани от Руската федерация (в Крим и Севастопол) ", приканва украинското външно министерство.
 Путин подкара камион по новооткрития Кримски мост
Путин подкара камион по новооткрития Кримски мост

" Да тръгваме ", разгласи Путин преди да поведе колоната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР