Европейският съюз ще трябва да се стреми към почти пълно

...
Европейският съюз ще трябва да се стреми към почти пълно
Коментари Харесай

ЕС трябва да намали емисиите на парникови газове с 95% до 2040 г.

Европейският съюз ще би трябвало да се стреми към съвсем цялостно понижаване на излъчванията на парникови газове до 2040 година, в случай че желае да реализира задачата си за климатична индиферентност до 2050 година Това демонстрира нов отчет на специалистите от Консултативния съвет по климата на блока, оповестен в четвъртък (15 юни).

Препоръката на Европейския теоретичен съвещателен съвет по изменението на климата е резултат от изчерпателен разбор на най-новите научни данни.

Той предлага " бюджетът " на Европейски Съюз за излъчвания на парникови газове да се поддържа в границите на предел от 11-14 Gt CO2e за 2030-2050 година

За да реализира това, Европейски Съюз ще би трябвало да понижи своите излъчвания с 90-95% по отношение на равнищата от 1990 година до 2040 година

Препоръките на Консултативния съвет акцентират нуждата от смели и трансформиращи дейности за реализиране на климатична индиферентност до 2050 година по метод, който е по едно и също време обективен и изпълним “, сподели професор Отмар Еденхофер, който ръководи консултативния съвет по въпросите на климата на Европейски Съюз.

„ Като вършим верния избор на политика и възприемаме устойчиви нововъведения, можем да проправим пътя за стабилно бъдеще “, сподели той, представен от Euractive.

Бордът изследва пътя на излъчванията, с цел да разпознава сюжетите, които най-добре подхождат на ограничението на световното стопляне до 1.5°C. Членовете изследваха осъществимостта на сюжетите и тяхната правдивост във връзка с приноса на Съюза към световните старания за понижаване на излъчванията.

За да се подсигурява, че дейностите на Европейски Съюз в региона на климата са по едно и също време осъществими и обективни, напъните на Общността за намаляване на климата би трябвало да бъдат ориентирани както вътре, по този начин и отвън Европейски Съюз “, сподели професор Джет Бредъл Якобсен, заместник-председател на консултативния съвет.

Като първа стъпка Европейски Съюз би трябвало да се концентрира върху реализирането на актуалната цел за понижаване с 55% до 2030 година

Бордът беше основан според Европейския закон за климата, който прикани Европейската комисия да направи законодателно предложение за цел за климата до 2040 година

Публичното допитване, стартирано от Комисията по-рано тази година, акцентира нуждата от установяване на цел до 2040 година за реализиране на задачите на блока за климата до 2050 година „ Въпреки че общото влияние върху Брутният вътрешен продукт евентуално ще бъде лимитирано, преходът към климатична индиферентност ще има трансформиращ темперамент за нашите стопански системи “, признава Комисията.

Докладът приканва за незабавни дейности, само че споделя, че постигането на задачата за 2040 година ще изисква подробно европейско, национално и локално обмисляне.

Препоръчителната цел за 2040 година изисква от нас да действаме бързо, като подсигуряваме равномерен преход за справяне с рисковете за околната среда и за справяне с провокациите на разширението на технологиите “, сподели професор Лаура Диас Анадон, заместник-председател на консултативния съвет на Европейски Съюз по климата.

„ Създаването на политическа рамка, която подтиква намаляването на излъчванията, като в същото време подтиква бързото увеличение на премахването на въглерода, е основно предизвикателство за политиците през идните месеци “, добави професор Еденхофер.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР