Европейският съюз ще следва по-агресивна европейска космическа стратегия, за да

...
Европейският съюз ще следва по-агресивна европейска космическа стратегия, за да
Коментари Харесай

ЕС иска космически съюз за защита срещу амбициите на САЩ и Китай

Европейският съюз ще следва по-агресивна европейска галактическа тактика , с цел да се отбрани от упоритостите на американската и китайската технологии за изстрелване, като сътвори европейски съюз с промишлеността тази година, съобщи представител на Европейски Съюз във вторник, представен от " Ройтерс ".

През последните десетилетия Европа се стреми да построи самостоятелен достъп до космоса от Съединени американски щати и Русия , с цел да помогне на своята промишленост, с триумфи като ракетите Ariane или GPS-съперникът Galileo.

" Трябва да се запитаме: дали сегашният ни метод ще ни докара сполучливо до 2050 година, като се има поради спиранията в бранша, които всички следим? Силно се колебая в това и имам вяра, че се нуждаем от по-агресивна тактика ", сподели на конференция европейският комисар Тиери Бретон.

" Следователно ще събера през идващите месеци всички участници, за да предизвикваме европейски алианс за изстрелвания , с цел да можем взаимно да дефинираме... обща пътна карта за идващото потомство ракети-носители и технологии от голяма важност за обезпечаване на самостоятелен достъп до космоса ", обянси Бретон.

Бретон съобщи, че алиансът ще бъде формиран от индустрията, държавните управления на Европейски Съюз, законодателите на Европейски Съюз и Европейската галактическа организация , наред с други.

Неотдавнашната поява на и неговите ракети за многократна приложимост, както и , в това число първото кацане от другата страна на Луната, постанова забързване на упоритостите на Европа .

След като влага 12 милиарда евро в галактически действия сред 2014 и 2020, блокът цели да похарчи съвсем 15 милиарда евро за интервала 2021-2027 , макар че проектите към момента се нуждаят от дефинитивно утвърждение от държавните управления на Европейски Съюз и Европейския парламент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР