Европейският съюз ще се насочи към руския износ на злато

...
Европейският съюз ще се насочи към руския износ на злато
Коментари Харесай

ЕС ще насочи следващия пакет от санкции към руското злато

Европейският съюз ще се насочи към съветския експорт на злато в идващия си пакет от наказания и ще се стреми да " затвори пътищата за излизане " на тези, които заобикалят предходните му пакети, съобщи комисар на Европейски Съюз, заяви Агенция Франс Прес.
Марош Шефчович
Досега Европейски Съюз е одобрил шест пакета от наказания против Русия. Последният от тях, признат през юни, наложи възбрана за импорт на множеството съветски нефт.

Европейски Съюз ще изследва " методите, по които бихме могли да наложим санкционен режим върху златото, което е значима стока за износа от Русия ", съобщи в Прага Марош Шефчович, заместник-ръководител на Европейската комисия.

" Веднага щом реализираме съглашение на равнище страни членки, ще го публикуваме ", сподели той преди неофициалната среща на министрите по въпросите на Европейски Съюз, проведена от чешкото председателство на 27-членния блок.

Този ход следва възбраната за експорт на злато от Русия, контрактувана от най-индустриализираните страни в света на срещата на Г-7 в края на юни.

Украинският вицепремиер Олга Стефанишина, която взе участие в срещата в Прага, прикани Европейски Съюз да одобри нов пакет от наказания.

" Нищо до момента не кара Русия да се усеща виновна за (своите) закононарушения ", сподели тя пред кореспонденти.

" Надяваме се, че идващият, седми пакет от наказания ще има мощен ограничаващ капацитет и ще бъде признат без по-нататъшно отсрочване и допустимо най-скоро ", сподели Стефанишина.

Шефчович добави, че Европейски Съюз ще се стреми също по този начин да " затвори всички пътища за излизане за тези, които желаят да заобиколят глобите ".

" Това, несъмнено, е доста комплициран механизъм, тъй че би трябвало освен да създадем, само че и да проверим, следим и затворим местата, които биха основали платформи за излаз по някакъв метод ", сподели той.

Той също по този начин отхвърли всевъзможни мисли за отмалялост измежду членовете на Европейски Съюз, които оказват помощ на Украйна, в която Русия нахлу на 24 февруари.

" Никога не съм виждал толкоз мощно демонстрирано единение и старания от страна на всички страни членки да търсят всички вероятни запаси, без значение дали става дума за финансова помощ или за доставки на оръжие ", сподели Шефчович.

" Въпреки че е в действителност мъчно, ние ще продължим, тъй като в най-тежко състояние са украинците, които се борят за свободата си ", добави той. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР