Европейският съюз ще отпусне допълнителна спешна помощ в размер на

...
Европейският съюз ще отпусне допълнителна спешна помощ в размер на
Коментари Харесай

ЕС увеличи обещаната помощ за Афганистан и съседите му до 1 милиард евро

Европейският съюз ще отпусне спомагателна незабавна помощ в размер на 700 милиона евро на Афганистан и прилежащите му страни, заяви през днешния ден Европейската комисия, представена от Ройтерс.

Тя разгласи решението преди идната по-късно денем изключителна среща на върха на Г-20 за страната, където талибаните взеха властта преди близо два месеца.

С обещаните нови средства общият ангажимент на Европейски Съюз за ново финансиране за Афганистан към този момент възлиза на 1 милиард евро. По-рано Европейската комисия даде обещание 300 милиона евро, с цел да помогне за предотвратяването на срив на базовите услуги и на изчерпването на питателните ресурси в тази страна.

" Ние би трябвало да създадем всичко по силите си, с цел да предотвратим огромен филантропичен и социално-икономически колапс в Афганистан ", сподели председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. Тя добави, че с цел да получават помощ в дълготраен проект, новите ислямистки управници, които превзеха Кабул на 15 август, първо би трябвало да изпълнят 5 условия, сложени от Европейски Съюз.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР