Европейският съюз ще отложи решението за налагане на таван на

...
Европейският съюз ще отложи решението за налагане на таван на
Коментари Харесай

ЕС отлага решението за таван на цените на руския нефт заради разногласия

Европейският съюз ще отсрочи решението за налагане на таван на цените на петрола от Русия заради различия сред страните. Това заяви Блумбърг, базирайки се на свои източници.

Според тях редица страни, измежду които Унгария и Кипър, се опълчват на въвеждането на таван на цените на съветския нефт, а в Европейски Съюз сходни решения се вземат единствено с единогласие.

Подробности към момента се разискват. Например въпросът за равнището, на което ще бъде избран таванът на цените, към момента е отворен.

Ембаргото на Европейски Съюз и Съединени американски щати върху закупуването на съветски нефт докара до внезапно повишение на цените, което разреши на Русия да пренасочи огромни количества първични материали към други пазари, най-много към Индия и Китай.

Европейски Съюз и Съединени американски щати претърпяха загуби, в това число вторични резултати под формата на инфлация. За да наложи ценови таван на съветския нефт, Г-7 желае да сътвори „ необятна интернационална коалиция “ и да забрани всевъзможни транспортни услуги за съветския нефт, в случай че той се продава на цена над контрактуваната от „ необятната коалиция “ граница.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР