Европейският съюз ще отхвърли призива на британския премиер Тереза Мей

...
Европейският съюз ще отхвърли призива на британския премиер Тереза Мей
Коментари Харесай

ЕС отказва на Лондон цялостно търговско споразумение

Европейският съюз ще отхвърли апела на английския министър председател Тереза Мей за изцяло комерсиално съглашение. Вместо това Блокът ще приготви по-ограничен документ, сходен на съглашението CETA с Канада, написа Business Insider.
Документът, който ще бъде показан от Европейската комисия по-късно в сряда, гласи, че за Обединеното кралство е допустимо само базово съглашение за свободна търговия.
Брюксел ще се придържа към въпросното базово съглашение и няма да се съгласи на всеобхватно такова, в случай че държавното управление на Мей извърши обещанието си да напусне единния пазар и митническия съюз.
„ Да е отвън митническия съюз и единния пазар неизбежно ще докара до търкания. Различията във външните мита и вътрешните правила, както и неналичието на общи институции и споделена правна система, инспекции и надзор, ще имат отрицателни стопански последствия”, гласи документът от Европейска комисия.
Британски депутати и бизнес водачи предизвестиха държавното управление в Лондон, че сходно на CETA съглашение не би било уместно за Англия след Brexit, защото то не обгръща сферата на услугите. Именно те обаче са 80% от английската стопанска система.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР