Европейският съюз ще изложи днес спешни планове за ограничаване на

...
Европейският съюз ще изложи днес спешни планове за ограничаване на
Коментари Харесай

Европа се стреми да намали руския газ на фона на ново предупреждение от Путин

Европейският съюз ще изложи през днешния ден незабавни проекти за ограничение на потреблението на газ, откакто президентът Владимир Путин предизвести блока, че съветските доставки, изпращани през най-големия водопровод за Европа, Северен поток 1, са изложени на риск от в допълнение понижаване, оповестява Ройтерс.

Доставките по тръбопровода, който съставлява повече от една трета от износа на съветски газ за Европейски Съюз, бяха спрени за 10 дни за годишна поддръжка и би трябвало да бъдат обновени в четвъртък.

Но доставките по маршрута към този момент бяха понижени преди спирането на поддръжката заради спор по отношение на глобените елементи и в този момент може да бъдат изправени пред спомагателни съкращения, до момента в който доставките по други направления, като Украйна, също понижиха, откакто Русия нахлу там през февруари.

Прекъсванията попречиха напъните на Европа да презареди газовите складове преди зимата, повишавайки риска от удар върху нежния стопански напредък, в случай че Москва в допълнение ограничи доставките като възмездие за западните наказания.

Планът на Европейската комисия ще призове страните да понижат използването на газ. Проект, забелязан от Ройтерс, предлага доброволна цел за страните да понижат търсенето на газ през идващите осем месеца, което може да стане правно обвързващо при положение на неотложност.

Представители на Европейски Съюз споделиха, че целевото понижение ще бъде 10%-15%, като всеки проект би трябвало да бъде утвърден от членовете на 27-членния блок. Но представители на Европейски Съюз споделят, че е жизненоважно да се работи в този момент, вместо да се чака да се види какво ще се случи с потоците през Северен поток 1 или други направления.

„ Вярваме, че е евентуално цялостно спиране и е изключително евентуално, в случай че не действаме и се оставим уязвими на него. "

Европейски политици упрекнаха Русия, че си играе с газовите доставки, употребявайки механически проблеми като предлог за понижаване на доставките.

Кремъл съобщи, че Русия остава благонадежден снабдител на сила и упрекна глобите за понижените доставки.

Двама съветски източника, осведомени с проектите на Русия за експорт, споделиха, че газовите потоци през Северен поток 1 се чака да бъдат рестартирани в точния момент в четвъртък, откакто бяха спрени на 11 юли за годишна поддръжка.

Контролираният от Кремъл енергиен колос Газпром (GAZP.MM) понижи износа на газ по маршрута до 40% потенциал през юни, като упрекна закъсненията при връщането на турбина, която Siemens Energy (ENR1n.DE) обслужваше в Канада. Тази седмица беше обявено, че тази турбина, която беше обхваната от наказания, се връща назад, с цел да бъде преоборудвана.

Путин допусна през днешния ден, че може да има в допълнение понижаване на доставките през тръбопровода, който минава под Балтийско море до Германия, икономическата мощ на Европа, която разчита в огромна степен на съветското гориво.

Цените на газа внезапно скочиха в нестабилната търговия след експлоадирането на украинската рецесия. Договорът за газ за предния месец беше към 159,80 евро за мегаватчас (MWh) в сряда, с 360% повече по отношение на година по-рано, само че под пика си през март от 335 евро.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР