Европейският съюз се стреми да се утвърди в бъдещето и

...
Европейският съюз се стреми да се утвърди в бъдещето и
Коментари Харесай

Шолц: ЕС трябва да остане конкурентноспособен в индустриалния сектор

Европейският съюз се стреми да се утвърди в бъдещето и да остане конкурентоспособен на индустриалния пазар, като за задачата ще одобри политики, които предизвикват устойчивостта и вложенията, съобщи канцлерът на Германия Олаф Шолц в изявление за „ Кориере каузи Сера “.


Шолц е на публично посещаване в Рим, с цел да организира срещи с премиера на Италия Джорджия Мелони в региона на двустранните връзки.

Политикът разяснява връзките сред Берлин и Рим, индустриалната политика, имиграцията, съюзи на европейските партии, войната в Украйна и връзките сред Европейски Съюз и Китай.

По мотив актуалните италианско-германски връзки канцлерът съобщи, че те остават положителни, с акцент върху взаимното доверие освен в Европа, само че и в НАТО и Г-7.

Щолц добави още, че визитата му в Рим е реципрочно, откакто Мелони по-рано пътува до Берлин през февруари.

По отношение на европейската индустриалната политика Шолц разяснява, че съюзът се стреми да се утвърди в бъдещето и да остане конкурентоспособен на индустриалния пазар и по този метод цели да одобри политики, които предизвикват устойчивостта и вложенията, като в същото време остават гъвкави.

Германският канцлер не пропусна да означи тематиката за миграцията с думите: „ Европейският съюз поддържа страните, наранени от миграцията, и желае да откри общоевропейско решение, което разпределя отговорностите по въпроса отмерено.


„ Брюксел работи със страните за ограничение на незаконната миграция и поощряване на законното придвижване, което е в сходство и с ползите на Италия.

По тематиката за подготвяния закостенял съюз, който би трябвало да размени известния социалистически и демократичен съюз, издигнал Урсула фон дер Лайен до ръководител на Европейската комисия, канцлерът уточни, че не желае да разяснява политическите съюзи на Европейския парламент.

В коментар за войната в Украйна Шолц изрази убеденост, че в пълномощията на Путин е да спре спора и да изтегли войските си, с цел да може да се реализира обективен мир сред Киев и Москва.

Той също по този начин акцентира, че Европа би трябвало да е подготвена да окаже помощ на Украйна толкоз дълго, колкото е належащо, „ с цел да бъде мирът жизнерадостен “.

По тематиката за напрегнатите връзки сред Запада и Китай немският канцлер бе безапелационен, че Европейски Съюз и Г-7 са се съгласили да понижат едностранната си взаимозависимост от Пекин.

Шолц посочи, че ролята на дипломацията би трябвало да се резервира, само че пазарът на сериозни запаси като акумулатори и полупроводници би трябвало да бъде диверсифициран. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР