Европейският съюз се насочва към спад на брутния вътрешен продукт

...
Европейският съюз се насочва към спад на брутния вътрешен продукт
Коментари Харесай

ЕС се насочва към спад на БВП от 5 до 10 процента през 2020 година

Европейският съюз се насочва към спад на брутния вътрешен артикул (БВП) от 5 до 10 %, т.е. към 7,5 на 100 през 2020 година, съобщи пред телевизия Франс 2 европейският комисар за вътрешния пазар Тиери Бретон, представен от Ройтерс.

По думите му всичко ще зависи от бързината, с която стопанската система ще стартира още веднъж да нараства. Ако обаче нещата не се подобрят и има втори пик на епидемията, нещата могат да се влошат, добави той, съобщи Българска телеграфна агенция.

Европейска комисия удостовери, че бюджетът на Европейски Съюз ще би трябвало да бъде повишен поради последствията от епидемията

Тиери Бретон разяснява и постигнатото нощес съглашение сред европейските водачи по правилото за проект за възобновяване на стопанската система, само че без детайлности за финансирането му.

Еврокомисарят е на мнение, че колосалните национални проекти, оповестени от началото на рецесията, ще принудят страните от Европейски Съюз да се спогодят.

Той акцентира, че за финансирането на тези проекти и Германия, и Нидерландия, и Франция ще би трябвало да вземат заеми. "Всички ще имат потребност от такива средства ", уточни той. И в този миг съгласно него те ще реализиран единодушие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР