Европейският съюз привика руския аташе по въпросите на външните работи

...
Европейският съюз привика руския аташе по въпросите на външните работи
Коментари Харесай

Брюксел: Русия да освободи всички политически затворници

Европейският съюз привика съветския аташе по въпросите на външните работи Кирил Логвинов , като прикани Москва да позволи " без значение и транспарантно интернационално следствие " на гибелта на опозиционния политик Алексей Навални и изиска тялото му да бъде неотложно предадено на фамилията му.

Дипломатическият апел беше насочен от ръководещия шеф на Европейската работа за външна активност (ЕСВД) за Източна Европа, Русия, Централна Азия, районното съдействие и ОССЕ Майкъл Зиберт, който настоя " Русия неотложно и абсолютно да освободи всички останали политически пандизчии , както и всички арестувани в градовете в Русия при отдаване на респект на Алексей Навални ".

След гибелта на Навални доста гласове показаха като виновни президента Владимир Путин и съветските управляващи. По-рано денем Белият дом разгласи спомагателни наказания против Русия по същия въпрос.

На 16 февруари Федералната пенитенциарна работа на Ямало-Ненецкия самостоятелен окръг заяви, че, откакто се е " почувствал зле " след разходка в петък и " съвсем незабавно е изгубил схващане ".
 Кремъл: Обвиненията за отравяне на Навални са неоснователни
Кремъл: Обвиненията за отравяне на Навални са неоснователни

Той съобщи, че Путин не е гледал изказването на Юлия Навалная

Западът обаче се сплоти към мнението, че и президентът Владимир Путин носи отговорност за гибелта му.

На собствен ред Кремъл отхвърли обвиняванията като, като се има поради, че към този момент на Навални.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР