Европейският съюз прие единна система за организиране на трансграничното движение

...
Европейският съюз прие единна система за организиране на трансграничното движение
Коментари Харесай

ЕС с единна система за трансграничното движение на хора в Шенген

Европейският съюз одобри единна система за образуване на трансграничното придвижване на хора в Шенгенското пространство, предава Франс прес.

Общоевропейската карта на санитарното състояние ще се актуализира всяка седмица въз основа на критерии, идентични за целия Европейски Съюз. Тя ще е налична в онлайн страница на Европейска комисия.

Европейският съюз не възнамерява да вкарва обща карантина и да затваря граници поради увеличаващия се брой на инфектираните, изясни във видеообръщение председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен:

“На картата на Европейския съюз всички райони ще бъдат маркирани като червени, оранжеви и зелени зони взависимост от разпространяването на болестта. Убедени сме, че не би трябвало да има ограничавания в пътуванията на европейските жители “, сподели ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен и добави, че националните държавни управления би трябвало да дават навреме цялостна информация за въвеждането на ограничаващи ограничения, с цел да се хармонизира придвижването на хора в границите на Eвросъюза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР