Европейският съюз постигна договорка за заплащане от 15,5 евро (18,9

...
Европейският съюз постигна договорка за заплащане от 15,5 евро (18,9
Коментари Харесай

ЕС договори 15,5 евро за доза ваксина на Pfizer/BioNTech

Европейският съюз реализира сделка за възнаграждение от 15,5 евро (18,9 долара) за доза от коронавирусната ваксина, създадена от консорциум от r/BioNTech. Това заяви Ройтерс, базирайки се на вътрешен документ на Европейски Съюз.
Според него цената по контракта за доставка на 300 милиона дози от лекарството, за Европейски Съюз е малко по-ниска от цената, на която американските управляващи са се договорили да купят имунизацията (19,5 $ на доза).
 Денят X: Ще утвърди ли ЕАЛ имунизацията на Pfizer за Европа? Денят X: Ще утвърди ли ЕАЛ имунизацията на Pfizer за Европа?
Очаква се през днешния ден Европейската организация по медикаментите да се произнесе дали имунизацията на „ Pfizer “/„ BioNTech “ против...
В петък държавният секретар на Белгия по бюджета Ева Де Бликер по простъпка разгласява в Туитър поверителна таблица с цени за всичките шест западни ваксини, за които Европейската комисия към този момент е подписала контракти за предварителна поръчка. Тя бързо осъзна грешката си и редактира туита, само че публицистите съумяха да създадат екранни фотоси, които бяха оповестени от редица белгийски медии, по-специално от телевизионния канал RTBF. Според тези данни изкупната цена на имунизацията от BioNTech/Pfizer е трябвало да бъде 12 евро.
Колко костват другите ваксини?
Очаква се Европейската организация по медикаментите да вземе решение за имунизацията още през днешния ден, 21 декември, а от своя страна Европейската комисия разгласи, че 2 дни по-късно ще може да позволи потреблението на имунизацията в страните от Европейски Съюз, напомня ТАСС, представена от БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР