Европейският съюз подготвя планове за реформиране и стандартизиране на шофьорските

...
Европейският съюз подготвя планове за реформиране и стандартизиране на шофьорските
Коментари Харесай

Важно за бъдещите шофьори: Обмислят промени в изпитите за книжка

Европейският съюз приготвя проекти за реформиране и стандартизиране на шофьорските изпити в 27-те си страни членки. Целта е да се понижи броят на жертвите на произшествия, 40% от които са провокирани от водачи на възраст под 30 години, пише БГНЕС.

Новите оферти плануват възрастта за явяване на изпит да бъде 17 години, а новите притежатели на свидетелства за управление да имат двугодишен изпитателен период. В това време младите водачи няма да могат да сядат зад кормилото сами.

Грациела Йост, от Европейския съвет за сигурност на превоза, споделя, че настоящи данни на Евростат сочат, че жертвите на пътни произшествия в Европейски Съюз не понижават задоволително бързо, с цел да се реализира основната цел за 2030 година А точно - смъртните случаи и тежките пострадвания да се понижат на половина.

Новите оферти на Европейски Съюз ще дадат на страните пълномощия да ползват забрани за шофиране от една страна членка в целия блок.

" Сега от страните членки и Европейския парламент зависи да подсигуряват, че този пакет няма да бъде размит по постоянно подлия път към превръщането му в закон ", споделя Йост.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР