Европейският съюз планира да наложи още санкции спрямо Русия -

...
Европейският съюз планира да наложи още санкции спрямо Русия -
Коментари Харесай

ЕС планира да замрази сметките на Путин и Лавров

Европейският съюз възнамерява да наложи още наказания по отношение на Русия - и този път да бъдат директно наранени президента Владимир Путин и външният министър на РФ Сергей Лавров.

Това написа Financial Times като се базира на свои източници. Със същата информация разполага и WSJ.

Ще бъдат замразени активи на президента Путин и външния министър на Русия Сергей Лавров.

Външните министри на Европейски Съюз възнамеряват да одобрят пакета от наказания през днешния ден следобяд, дружно с редица ограничения против съветските банки и промишлеността.

Санкциите обаче няма да обиден пътуванията на Путин и Лавров, като това решение цели да резервира алегорично вратите за дипломация отворена.

Представители на Европейски Съюз обявиха в четвъртък, че може и да не постановат неотложно наказания на Путин с опасението, че това ще затормози намирането на излаз от рецесията. Дори и след срещата холандският министър председател Марк Рюте сподели, че следствията би трябвало да бъдат премислени. Българският министър председател Кирил Петков обаче разяснява, че никой не е обсъждал " меки наказания ".

Вчера вечерта бе оповестено, че Лидерите на Европейския съюз (ЕС) постановат втори пакет от наказания против Русия поради нашествието в Украйна. Тези наказания ще обзет финансовия, енергийния и транспортния бранш, стоките с двойна приложимост, както и контрола върху износа, визовата политика, спомагателните описи на съветски физически лица и нови критерии за листване ". Малко преди този момент американският президент Джо Байдън разгласи също втори пакет от наказания, в които влезе и най-голямата съветска банка, която оперира на интернационалните пазари - ВТБ.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР