Европейският съюз осъди днес свалянето на парламентарния имунитет на опозиционера

...
Европейският съюз осъди днес свалянето на парламентарния имунитет на опозиционера
Коментари Харесай

ЕС осъди отнемането на парламентарния имунитет на Хуан Гуайдо

Европейският съюз осъди през днешния ден свалянето на парламентарния имунитет на опозиционера Хуан Гуайдо, приет за краткотраен президент на Венецуела от над петдесет страни. Той бе лишен от него с решение на Конституционното заседание, правилно на президента Николас Мадуро, съобщи Франс прес.

"ЕС отхвърля решението на Конституционното заседание ", съобщи в официално съобщение от името на 28-те страни членки първият посланик на общността Федерика Могерини.

"Това решение жестоко нарушава венецуелската конституция, правовата страна и разделянето на управляващите, откакто Националното заседание е единственият орган, който има право да лишава имунитета на парламентаристите ", добави тя.

Тези дейности пречат на политическото решение на рецесията и единствено изострят поляризацията и ескалацията на напрежението в страната, счита Могерини.

Европейски Съюз ще продължи да следи обстановката и да употребява всички съответни ограничения, с цел да реагира на събитията, увери тя, представена от ТАСС. Венецуелската рецесия е измежду тематиките, обсъждани през днешния ден от външните министри на Европейски Съюз в Люксембург.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР