Европейският съюз официално отложи Брекзит за 31 януари 2020 г.,

...
Европейският съюз официално отложи Брекзит за 31 януари 2020 г.,
Коментари Харесай

Евросъюзът пак отложи Брекзит

Европейският съюз публично отсрочи Брекзит за 31 януари 2020 година, заяви ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск.

" Европейски Съюз се съгласи да одобри молбата на Англия за гъвкаво отсрочване на Брекзит до 31 януари 2020 година Решението се чака да бъде формализирано посредством писмена процедура ", написа Туск в туитър.

" Гъвкаво отсрочване " значи, че Англия ще може да напусне общността и преди края на януари, в случай че ратифицира съглашението. Според плана за декларация се изключва опцията за предоговаряне на окончателното съглашение сред Брюксел и Лондон, като се изисква от Англия да извърши уговорките си към Европейски Съюз по време на отсрочката. Оформянето на отлагането в писмен тип пък значи, че водачите на страните членки на Европейски Съюз няма да се събират на изключителна среща на върха за Брекзит.

Решението дава опция на премиера на Англия Борис Джонсън да прокара дневния си ред за образуване на предварителни парламентарни избори, евентуално през декември, в случай че Камарата на общините поддържа предлагането му. По-рано либералдемократите и Шотландската национална партия оповестиха, че ще поддържат избори на 9 декември, в случай че разновидността за Брекзит без договорка на 31 октомври бъде изключен. Според източници от офиса на Борис Джонсън министър председателят е подготвен да направи всичко по силите си, с цел да реализира провеждането на избори, които да спомогнат за осъществяването на Брекзит, включително е допустимо да обмисли и разновидности, препоръчани от опозиционни партии.

Вчера източник заяви пред Ройтерс, че френският президент Еманюел Макрон се е съгласил да се даде нова пролонгация на Англия.

Според проектоплана, разискван от посланиците на страните членки на Евросъюза, 1 декември или 1 януари също се преглеждат като евентуални дати за Брекзит при положение, че английският парламент ратифицира договорката на Европейски Съюз с премиера на Англия Борис Джонсън.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР