Европейският съюз официално обяви удължаването на срока на ограничителните мерки,

...
Европейският съюз официално обяви удължаването на срока на ограничителните мерки,
Коментари Харесай

ЕС удължава санкциите срещу над 1200 руски физически лица

Европейският съюз публично разгласи удължаването на периода на ограничаващите ограничения, ориентирани против съветски физически и юридически лица за подкопаване или опасност за териториалната целокупност, суверенитета и независимостта на Украйна с още шест месеца, до 15 март 2023 година, написа Укринформ.

„ Съветът реши да удължи периода на ограничаващите ограничения, ориентирани към лицата, виновни за подкопаване или опасност за териториалната целокупност, суверенитета и независимостта на Украйна, за още шест месеца, до 15 март 2023 година Съществуващите ограничаващи ограничения плануват ограничавания за пътешестване на физически лица, заледяване на активи и възбрана за даване на средства или други стопански запаси на изброените лица и формирания. Санкциите ще продължат да се ползват по отношение на 1206 лица и 108 организации, доста от които са ориентирани в отговор на продължаващата неоправдана и непровокирана военна експанзия на Русия против Украйна “, се споделя в прессъобщението, оповестено на уеб страницата на Съвета на Европейски Съюз и Официален вестник на Европейски Съюз.

Както беше маркирано, Европейски Съюз уверено осъжда безразборните офанзиви на Русия против цивилни жители и гражданска инфраструктура и настоятелно приканва Русия неотложно и абсолютно да изтегли всичките си войски и военно съоръжение от цялата територия на Украйна в нейните интернационално приети граници. Международното филантропично право би трябвало да се съблюдава. Русия, Беларус и всички виновни за военни закононарушения ще бъдат подведени под отговорност за дейностите си в сходство с интернационалното право.

„ Европейският съюз е хладнокръвен в своя ангажимент да помогне на Украйна да упражни присъщото си право на самозащита против съветската експанзия и да построи спокойно, демократично и проспериращо бъдеще “, се споделя в документа.

След 24 февруари 2022 година, в отговор на военната експанзия на Русия против Украйна, Европейски Съюз всеобщо разшири глобите против Русия. В допълнение към санкционирането на висши политически представители, олигарси, военни и пропагандисти, Европейски Съюз одобри невиждани ограничения за доста намаляване на икономическата база на Русия, лишаването ѝ от сериозни технологии и пазари и доста ограничение на способността ѝ да води война.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР