Европейският съюз обяви 2022-ра за година на младежта в чест

...
Европейският съюз обяви 2022-ра за година на младежта в чест
Коментари Харесай

Европейският съюз обяви 2022-ра за година на младежта



Европейският съюз разгласи 2022-ра за година на младежта в чест на напъните на младежите да преодолеят усложненията, зародили пред тях поради международната пандемия от ковид.

Конференции, разнородни събития, начинания и осведомителни акции по тематики като зелени и цифрови политики, обстановката на младите хора  и включването са планувани като част от европейската година на младежта.

Координатор във всяка страна членка ще съгласува дейностите на национално равнище. Предвижда се и всички европейски политики, изключително за околната среда, образованието и културата, да регистрират проблемите на младежите.

Осигурени са и доплащания от осем милиона евро за програмата " Еразъм " и за европейския младежи портал за финансиране на начинания.

Председателят на комисията по просвета и обучение в европейският парламент Сабине Верхайен:

" Пандемията от Covid-19 продължава несъразмерно да визира младежите. Те са изправени пред компликации, пробвайки се да продължат образованието си, да излязат на пазара на труда, да намират нови другари и да пътуват в непознати страни. Младите хора одобриха и поддържаха продължаващите ограничавания от взаимност. Сега е времето да ги оставим да  благоденстват ".

Цел на европейската година на младежта е и младежите да вземат участие във значими политически съвещания като конференцията за бъдещето на Европа и други публични политики  в блока  на национално и локално равнище.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР