Европейският съюз не вижда възможност да посредничи при преговорите между

...
Европейският съюз не вижда възможност да посредничи при преговорите между
Коментари Харесай

ЕС няма да последничи между Мадрид и Каталуния


Европейският съюз не вижда опция да посредничи при договарянията сред Мадрид и Каталуния във връзка със обстановката към референдума за самостоятелност на района.

Това съобщи ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск на конференция за резултатите от първия ден от срещата на високо ниво на Европейски Съюз в Брюксел. "Няма да скрия, че обстановката в Испания е тревожна. Но страните-членки ясно дадоха да се разбере, че няма място за ходатайство или интернационална намеса", сподели той. Според Туск обстановката в Каталуния "не е в дневния ред на Европейския съюз".

Темата на референдума за самостоятелност на Каталуния, който бе съпроводен от вълна от полицейско принуждение в района и до остра рецесия в връзките сред Барселона и Мадрид, е една от главните тематики в кулуарите на откритата в четвъртък в Брюксел двудневна среща на върха на държавните и държавни ръководители на Европейски Съюз. Този въпрос не е включен в формалния дневен ред, защото всички страни и институции на Европейския съюз по-рано обявиха, че смятат рецесията за вътрешен въпрос на Испания. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР