Европейският съюз не може да включи Корпуса на гвардейците на

...
Европейският съюз не може да включи Корпуса на гвардейците на
Коментари Харесай

Борел против обявяването на Иранската революционна гвардия за терористична организация

Европейският съюз не може да включи Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война на Иран в листата си с терористи без никакви доказателства. Това съобщи висшият представител за външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел.

" Това е нещо, което не може да бъде решено без съд, на първо време правосъдно решение. Не можете да кажете, че ви считам за терорист, тъй като не ви одобрявам ", акцентира той.

Изявлението на Борел идва, откакто предходната седмица Европейският парламент прикани Европейския съвет да жигосах Революционната армия и нейните дъщерни сили поради хипотетичното им присъединяване в нарушавания на човешките права в Иран.

От своя страна Техеран предупреди, че с сходен ход Европейски Съюз ще се " простреля в крайници ".

През септември, провокирани от гибелта на 22-годишната кюрдка Махса Амини, откакто тя беше арестувана от моралната полиция, която съблюдава за спазването на строгите ограничавания на Ислямската република върху женското облекло. Протестите прераснаха в най-големите безредици в страната от 2019 година насам.

В началото на януари Революционната армия на Иран за терористична организация, откакто тя свързани с Обединеното кралство, поради антиправителствените митинги.
 Иран размаха пръст на Европейски Съюз за вписването на революционната армия като терористична група
Иран размаха пръст на Европейски Съюз за вписването на революционната армия като терористична група

Според иранския външен министър по този метод Европейски Съюз ще се простреля в крака
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР