Европейският съюз най-вероятно отново ще се сблъска със стари конфликти

...
Европейският съюз най-вероятно отново ще се сблъска със стари конфликти
Коментари Харесай

Блумбърг: Спирането на руския газ може да разкъса ЕС

Европейският съюз най-вероятно още веднъж ще се сблъска със остарели спорове поради намаляването на доставките на газ от Русия, предвижда "Блумбърг ".

Евентуалният дефицит на суровината заплашва да раздра единството на Европейски Съюз, съчетано с лимитираните бюджети на доста от страните членки. В резултат на това "напрежението, което светът следи в най-трудния интервал на еврокризата " може да се върне.

От "Блумбърг " дават за образец две рецесии в Европа – финансовата от 2009 година, прераснала в дългова с Гърция и бежанската от 2015 година, довела до напускането на Англия или Брекзит.



Надеждите, че Европейски Съюз е съумял да се оправи с вътрешните спорове сред страните по време на епидемията от COVID-19, когато всички дружно купуваха ваксини и сътвориха Фонд за възобновяване от пандемията от общия бюджет, в този момент са пред съществено преосмисляне.

Единството на Европейски Съюз може бързо да се разпадне тази зима заради изострен дефицит на газ, споделя и почитан немски служител, поискал да остане неизвестен.



Германия, "която се сблъска с редица механически компликации, по-специално неналичието на инфраструктура за полутечен природен газ, отдели 15 милиарда евро за закупуване на газ за своите складове ".

Действията на Берлин обаче ускориха напрежението с сътрудниците от Европейски Съюз, защото способстваха за покачването на цените на горивата.

Намаляването на доставките на съветски газ ще докара до едвам 65-71% запълване на газохранилищата в Европейски Съюз при започване на ноември.

А това е доста под плануваната цел от 80%, което значи, че даже при естествени метеорологични условия и непрекъснато високи размери доставки на полутечен природен газ, на Европа ще ѝ липсват минимум 30 милиарда кубични метра газ тази зима.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР