Европейският съюз настоява за въвеждането на девети пакет от санкции

...
Европейският съюз настоява за въвеждането на девети пакет от санкции
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: ЕС подготвя девети пакет от санкции срещу Русия

Европейският съюз упорства за въвеждането на девети пакет от наказания против Русия в отговор на нашествието й в Украйна, съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на посещаване във Финландия, осведомиха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Работим интензивно, с цел да ударим Русия там, където ще я заболи, с цел да притъпим още повече нейния потенциал да води война против Украйна, и мога да разглася през днешния ден, че работим с цялостна скорост по деветия пакет от наказания ", сподели Фон дер Лайен.

Тя сподели още, че е уверена, че " доста скоро ще одобрим световна горна граница на цените на съветския нефт дружно с Г-7 и други огромни сътрудници ".

" Няма да се успокоим, до момента в който Украйна не надделее над Путин и неговата противозаконна и варварска война ", предизвести още ръководителят на Европейска комисия.

Европейският парламент утвърди през днешния ден предлагането Украйна следващата година да получи от Европейски Съюз 18 милиарда евро икономическа помощ. Европейската комисия предложи Киев да получава сумата на равни елементи, като изплащането на заема стартира след 10 години, а лихвите да бъдат покрити от страните в Европейски Съюз.

Комисията планува средствата да послужат за подкрепяне на съществени публични потребности, измежду които работата на лечебните заведения и учебните заведения, обезпечаването на заслон, както и за възобновяване на изумената от съветските въздушни удари инфраструктура. Предвижда се заемът да бъде изплащан 35 години.

Отпускането на заема изисква промени, които да укрепят институциите на Украйна и да я приготвят за възобновяване й по пътя към участието в Европейски Съюз, се отбелязва в известие на Екологичен потенциал. Допълва се, че днешното решение е признато с 507 гласа " за ", 38 " срещу " и 26 въздържали се.

От началото на войната Европейски Съюз даде 19,7 милиарда евро в поддръжка на Украйна. Заемът, утвърден от евродепутатите през днешния ден, предстои на в допълнение гласоподаване с единогласие в Съвета на Европейски Съюз на 6 декември.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР