Европейският съюз мобилизира всичките си средства, за да помогне на

...
Европейският съюз мобилизира всичките си средства, за да помогне на
Коментари Харесай

Борел: ЕС "мобилизира всичките си средства", за да помогне на Украйна срещу кибератаката



Европейският съюз " активизира всичките си средства ", с цел да помогне на Украйна против хакерската атака, на която бяха подложени рано през днешния ден редица държавни институции в страната, увери висшият представител на Евросъюза за външната политика и сигурността Жозеп Борел.

" Целта ни е да задържим Русия ", сподели от своя страна френският външен министър Жан-Ив льо Дриан на срещата с сътрудниците си във френския град Брест. Там бяха разисквани възможни наказания против Москва при положение на ескалация на украинската рецесия, предава нашият сътрудник Юлия Талева:
Ситуацията в Украйна, рецесията в Мали и рамките на общата европейска защита са акцентите на неофициалната среща на европейските външни министри в Брест, които се пробват да утвърдят обща геополитическа позиция по главните международни тематики.

Относно украинския спор те твърдят, че няма да се поддадат на претенциите на Русия, която желае ограничение на ролята и периметъра на НАТО.

" Ние сме в цялостно съгласие  със Съединени американски щати...Нищо, което визира сигурността и стабилността на Европа, няма да става без нас ", декларира Върховният представител по външните работи на Европейски Съюз Жозеп Борел, представен от RTL.

Министрите се надяват застиналите договаряния сред Русия и Украйна да се възобновят в границите на Нормандската четворка.

Жозеп Борел твърди в напредъка в полемиките за " стратегическия компас " на Европейски Съюз, по-специално за военна мощ за бърза интервенция от 5000 души.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР