Европейският съюз изрази вчера тревога по повод все по-интензивните опити

...
Европейският съюз изрази вчера тревога по повод все по-интензивните опити
Коментари Харесай

ЕС предупреди за манипулации с информацията за кризата около Украйна

Европейският съюз изрази през вчерашния ден паника във връзка все по-интензивните опити за манипулиране на информация, чиято цел е да послужат за скалъпени изначало до дъно претексти, които да оправдаят военна ескалация в Украйна, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Европейският съюз е извънредно угрижен, че събития, сложени на сцената, може да послужат като предлог за допустима военна ескалация “, съобщи в официално съобщение шефът на европейската дипломация Жозеп Борел.

Европейски Съюз " вижда по какъв начин стават по-интензивни напъните за манипулиране на информация в поддръжка на сходни цели ", добави той.

Предупреждението се насочва, откакто съветски държавни медии разгласиха непроверими публикации за принуждение в Източна Украйна – район, част от който управляват проруски бунтовници.

Руските медии упрекват Киев, че приготвя офанзива против сепаратистите в Донецка и Луганска област.

„ Европейски Съюз не вижда никакво съображение за изказванията, идващи от зоните на Донецк и Луганск, неконтролирани от държавното управление, за допустима украинска офанзива “, добави Борел.

Той акцентира, че Европейски Съюз напълно отхвърля изказванията за " нахлуване " на Киев против Донбас, окупиран от Русия, като осъжда използването на тежки оръжия и обстрелите на жилищни региони, които явно са нарушавания освен на Минските съглашения, само че и на интернационалното филантропично право, отбелязва украинската организация УНИАН. Тя извежда информацията си под заглавие " Борел: Европейски Съюз не има вяра на изказванията на така наречен Луганска и Донецка национална република за " нахлуване " на Украйна в Донбас ".

Първият посланик на Европейски Съюз отбрани " основната роля " на наблюдаващите, ситуирани в Украйна от ОССЕ за да наблюдават развиването на терена, и " приветства въздържаното държание на Украйна пред лицето на продължаващите провокации и старания за дестабилизация ", прибавят организациите.

Европейският съюз осъди масирания обстрел на Донбас от страна на проруските въоръжени бойци и прикани Русия към деескалация на обстановката към Украйна посредством евакуиране на войските ѝ от границите, се споделя в официалното съобщение. Борел предизвести за следващ път, че всяка по-нататъшна военна експанзия на Русия против Украйна ще има огромни последствия, показва УНИАН.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР