Европейският съюз иска да ограничи пътуванията на руските дипломати по

...
Европейският съюз иска да ограничи пътуванията на руските дипломати по
Коментари Харесай

Politico: ЕС затваря Шенгенското пространство за руски дипломати

Европейският съюз желае да ограничи пътуванията на съветските дипломати по страната, в която са упълномощени, и по този метод да им забрани да пътуват в Шенгенската зона. Новината съобщаваPolitico, базирайки се на източници измежду дипломатите. Това предлагането е част от 13-ия пакет европейски наказания против Русия.

Изданието прецизира, че това е отдавнашно искане на Чехия, която още предходната година настояваше за лишаване на свободата на напредване на дипломатите на страната агресор. Чешкото държавно управление настояваше още тогава съветските дипломати да получават специфични визи и позволения за престояване.

Според публикацията към момента не е известно под каква форма ще бъде прибавен този проект, защото пътуването в границите на Шенгенската зона постоянно не се управлява.

Източниците наPolitico означават, че Европейската комисия ще разшири и описите на съветските компании, на които европейските компании не могат да продават артикули с двойна приложимост и военни артикули.

Както " Ройтерс " писа, в новия, 13-ти пакет от наказания на Европейската комисия няма да има нови забрани за импорт от Русия. Предложението на Европейската комисия, което може да се появи в околните дни, ще разшири и листата на съветските компании, на които компаниите от Европейски Съюз не могат да продават артикули с двойна приложимост.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР