Европейският съюз, Индия и Япония са депозирали списъци с американски

...
Европейският съюз, Индия и Япония са депозирали списъци с американски
Коментари Харесай

ЕС, Индия и Япония уведомиха СТО за заплашените от мита американски продукти

Европейският съюз, Индия и Япония са подали описи с американски артикули в Световната комерсиална организация (СТО), които могат да бъдат обложени с по-високи мита в отговор на решението на Съединени американски щати да наложат по-високи цени върху вноса на алуминий и стомана, осведомят международни организации.

Брюксел предизвести, че митата върху стомана и алуминий на президента Доналд Тръмп могат да костват надлежно 1,5 милиарда $ и 100 милиона $.

В листата на съюза влизат американски артикули като ориз, червени боровинки, бърбън, царевица, фъстъчено масло и артикули от стомана.

Индия разгласи, че митата на Съединени американски щати ще й костват спомагателни 31 милиона $ за алуминий и 134 милиона $ за стомана. Тя е присъединила американски артикули като соево олио, палмово масло, кашу и други.

Представител на СТО разказа описите като " зареден револвер ".

Индия предизвести, че митата ще влязат в действие от 21 юни, в случай че Съединени американски щати не си трансформират решението.

Европейски Съюз пък разгласи, че ограниченията могат да бъдат приложени от 20 юни.

Световната организация е известена от Япония, че има право да наложи мита върху американски артикули в размер на 451 милиона $. Токио към момента не е внесъл публично недоволство в организацията, само че предизвести, че ще наложи контрамерките, в случай че не бъде изключена.

През март Тръмп наложи 25% мито върху вноса на стомана и 10% върху вноса на алуминий.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР