Европейският съюз има нужда от собствени формати за преговори с

...
Европейският съюз има нужда от собствени формати за преговори с
Коментари Харесай

Меркел: ЕС трябва да търси пряк контакт с Москва и Путин

Европейският съюз има потребност от лични формати за договаряния с Русия и нейния президент Владимир Путин, би трябвало да се разработят единни механизми за отговор на политиката, водена от Москва, и лист с общи стратегически ползи. Това съобщи немската канцлерка Ангела Меркел в държавно изказване, прочетено в Бундестага.

Европейски Съюз не трябва да се задоволява единствено с разбор на връзките с Москва. Дори когато общността реагира на дейностите на Русия, постоянно го прави без съгласуваност сред страните членки, сподели тя. Само посредством " механизми за обединен и общ отговор (...) ще се научим да противопоставяме нещо против хибридните офанзиви на Русия ", уточни Меркел. " Същевременно би трябвало да определим дневния ред на общите стратегически ползи. Например в областта на отбраната на климата, в областта на мира и сигурността, по въпроса за решаването на рецесиите в Либия и Сирия ", добави канцлерката.

Европейски Съюз несъмнено би трябвало да търси съответен отговор на съветските дейности. Според мен Европейски Съюз би трябвало да търси директен контакт с Русия и съветския президент. Не е задоволително американският президент да беседва с съветския. Приветствам това, само че Европейски Съюз би трябвало самичък да сътвори преговорни формати, съобщи Меркел.

Вчера в. " Файненшъл таймс " писа, че Меркел е предложила Владимир Путин да бъде поканен на среща с водачите на страните от Европейски Съюз. Според изданието самодейността е била подкрепена от френския президент Еманюел Макрон. Пред съветската организация ТАСС държавното управление на Германия не е удостоверило, нито е опровергало тази информация.

Лидерите на Европейски Съюз ще обсъдят довечера в Брюксел връзките си с Русия и формата на разговора, който би трябвало да водят с Владимир Путин. Седмица след срещата сред президентите на Русия и на Съединени американски щати в Женева Меркел и Макрон считат, че е належащо да се провеждат срещи с Владимир Путин, на които да се разискват тематики от значителен интерес за Европейски Съюз, декларират европейски източници, представени от Агенция Франс Прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР