Европейският съюз и САЩ се разбраха да замразят действието на

...
Европейският съюз и САЩ се разбраха да замразят действието на
Коментари Харесай

ЕС и САЩ се разбраха да замразят действието на митническите тарифи

Европейският съюз и Съединени американски щати се схванаха да замразят действието на митническите цени върху стоманата и алуминия. Това заяви председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след договаряния с президента на Съединени американски щати Джо Байдън в Рим.

" Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и аз постигнахме договореност да бъде замразено действието на цените върху стоманата и алуминия и дружно да работим за ново световно съглашение за стоманата ", написа тя в Туитър. Въвеждането на цени върху стоманата и алуминия от Европейски Съюз и от Съединени американски щати през 2018 година, по времето на администрацията на Доналд Тръмп в Съединени американски щати, постави начало на комерсиално опълчване сред Брюксел и Вашингтон.

Правителството на някогашния президент на Съединените американски щати Доналд Тръмп наложи мита върху вноса на стомана и алуминий от Европейски Съюз с изказванието, че задграничните артикули, създадени от американските съдружници, са опасност за националната сигурност. Това докара до ответни мита от страна на европейските страни върху създадени в Съединени американски щати мотори, бърбън, фъстъчено масло и дънки, наред с други артикули.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР