Европейският съюз и Съединените американски щати скоро ще подпишат споразумение

...
Европейският съюз и Съединените американски щати скоро ще подпишат споразумение
Коментари Харесай

ЕС и САЩ се договориха за внос на говеждо месо без хормони в Европа

Европейският съюз и Съединените американски щати скоро ще подпишат съглашение за преразглеждане на действието на съществуващо комерсиално съглашение, гарантиращо самостоятелна тарифна квота (TRQ) за вноса на висококачествено говеждо месо в Европейски Съюз. Това ще обезпечи решение на дългогодишния спор в Световната комерсиална организация (СТО) по този въпрос, оповестиха от пресцентъра на Съвет на Европейски Съюз.

Късно нощес Съветът е приел решение за сключване на съглашението сред Европейски Съюз и Съединените щати за разпределянето в Съединени американски щати на дял в тарифната квота за висококачествено говеждо месо, посочено в по този начин наречения Меморандум за съгласие (MoU) по отношение на импорт на говеждо месо от животни, които не са третирани с избрани хормони, стимулиращи растежа, и увеличени мита, прилагани от Съединени американски щати към някои артикули от Европейски Съюз, подписани през 2009 година и преразгледани през 2014 година

Подписаният през 2009 година меморандум планува краткотрайно решение на дълготраен спор със СТО за вноса на говеждо месо от Съединени американски щати, третирано с някои хормони, стимулиращи растежа. Тази стъпка е от основно значение за разрешаването на дълготраен спор сред Европейски Съюз и Съединените щати по отношение на ограниченията, наложени от Европейски Съюз през 1989 година върху износа на месо от Съединени американски щати, съдържащо хормони за напредък на неестествен говеждо месо. Той също по този начин акцентира уговорката на Европейски Съюз за позитивна трансатлантическа комерсиална стратегия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР