Европейският съюз и Обединеното кралство постигнаха принципно споразумение за прилагането

...
Европейският съюз и Обединеното кралство постигнаха принципно споразумение за прилагането
Коментари Харесай

ЕС и Великобритания се договориха за прилагане на Споразумението за оттегляне

Европейският съюз и Обединеното кралство реализираха кардинално съглашение за използването на, в това число, оповестиха във вторник заместник-председателят на Европейската комисия и английският вицепремиер Майкъл Гоув, оповестява Ройтерс.
" Гарантирането, че Споразумението за отдръпване, по-специално Протоколът за Република Ирландия и Северна Ирландия, е изцяло оперативно в края на преходния интервал, т.е. от 1-ви януари 2021 година, е от значително значение “, обявиха двамата чиновници в взаимно изказване.
 Фон дер Лайен и Джонсън: Няма условия за завършване на съглашението Фон дер Лайен и Джонсън: Няма условия за завършване на съглашението
Съгласихме се, че не са налице условия за завършване на съглашението заради оставащите обилни разлики по три сериозни въпрос...
разгласи за " кардинално съглашение по всички въпроси, по-специално във връзка с Протокола за Ирландия и Северна Ирландия “.
Тази договорка, която е обособена от комерсиалните договаряния, ще подсигурява, че Споразумението за отдръпване ще проработи изцяло от 1-ви януари следващата година, съобщи заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович.
В резултат на постигнатото през днешния ден съглашение, Англия съобщи, че ще анулира три клаузи в плановете на национално законодателство за вътрешния пазар, които нарушават Споразумението за отдръпване, откакто подписа договорка с Европейския съюз за ръководството на границата сред Ирландия и Северна Ирландия.
Споразумението отстранява главната противоречива точка сред Англия и Европейски Съюз, като Брюксел предупреждаваше неведнъж, че няма да бъде допустима по-широка комерсиална договорка, в случай че Лондон премине към осъществяване на заканите си да анулира контракта за излизане ( контракта от януари тази година).
 Лондон: Преговорите по Брекзит доближиха сериозен стадий Лондон: Преговорите по Брекзит доближиха сериозен стадий
Правителството на Англия счита, че договарянията с Европейски Съюз за реализиране на комерсиално съглашение след Брекзит са достигнали " сериозен...
Сега Англия ще отдръпна клаузи 44, 45 и 47 от законопроекта за вътрешния пазар на Обединеното кралство и няма да вкарва сходни разпореждания в идния законопроект за данъчно облагане, съобщи държавното управление. Тези клаузи биха нарушили интернационалното право и бяха предмет на мощен спор с Брюксел.
Междувременно Европейски Съюз и Обединеното кралство не престават да договарят за комерсиалното съглашение след Брекзит.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР