Европейският съюз и НАТО планират да приемат нова пътна карта

...
Европейският съюз и НАТО планират да приемат нова пътна карта
Коментари Харесай

ЕС и НАТО приемат нова пътна карта за външната политика

Европейският съюз и НАТО възнамеряват да одобряват нова пътна карта в областта на външната политика до края на 2022 година, която доста ще ускори стратегическото съдействие сред тези организации. Това съобщи в сряда генералният секретар на Европейската работа за външна активност Стефано Санино по време на конгрес, проведен от Центъра за разбор на европейската политика на Съединени американски щати, предава ТАСС .

" Настъпи моментът да изведем нашето стратегическо партньорство на ново равнище. Заедно създаваме нова амбициозна и многостранна пътна карта за съдействие, която се възнамерява да бъде призната до края на 2022 година “, съобщи той. Сега приоритет на Европейски Съюз е обезпечаването на взаимно допълнение и синергия с НАТО и в този момент организациите " се съгласяват в стратегическите оценки на околната среда “, сподели Санино.

На 21 март Съветът на Европейски Съюз утвърди отбранителната идея на Европейски Съюз, наречена " Стратегически компас на Европейски Съюз “, която е предопределена за интервала до 2030 година и включва решението за основаване на Сили за бързо реагиране на Европейски Съюз от 5000 души. В документа се акцентира, че в региона на защитата и сигурността Европейски Съюз ще " добави НАТО “, който " остава основата на сигурността на своите страни-членки “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР