Европейският съюз (ЕС) се готви да наложи мита върху вноса

...
Европейският съюз (ЕС) се готви да наложи мита върху вноса
Коментари Харесай

ЕС въвежда мита за вноса на руско и беларуско зърно


Европейският съюз (ЕС) се готви да наложи мита върху вноса на зърно от Русия и Беларус, с цел да успокои фермерите и някои държави-членки, заяви " Файненшъл Таймс ", базирайки се на източници, осведомени с проекта.

В околните дни се чака Европейската комисия да вкара мито от 95 евро на звук върху зърнените култури от Русия и Беларус и предвижда, че 50-процентни мита ще бъдат наложени и върху маслодайните семена и продуктите от тях.

Решението се чака, защото фермерите в Европейски Съюз изискват промени в рестриктивните мерки, наложени им според Зелената договорка за справяне с изменението на климата и повторното налагане на митата върху вноса на селскостопански артикули от Украйна, които бяха отстранени след съветската инвазия през 2022 година

Подобно на огромна част от Европа, Полша също беше обхваната от митинги през последните седмици.

След диалози с полския министър председател Доналд Туск предходната седмица полските селскостопански организации оповестиха нови митинги на 20 март против селскостопанската политика на Европейски Съюз и вноса на селскостопански артикули от Украйна.

Фермерите желаят да предотвратят навлизането на по-евтино украинско зърно на полския пазар.

Със Зеления проект Европейски Съюз се стреми да бъде климатично безпристрастен до 2050 година Стратегията включва ограничения в разнообразни области като енергетика, превоз, промишленост и селско стопанство. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР