Европейският съюз е разработил проект, с който иска да предотврати

...
Европейският съюз е разработил проект, с който иска да предотврати
Коментари Харесай

Сръбски телеграф: ЕС прави Балкански съюз без България, за да спре Китай и Русия

Европейският съюз е създал план, с който желае да предотврати навлизането на Русия и Китай на Балканите, а централна част от тази тактика е образуването на Балкански съюз, в който биха влезнали Сърбия, Черна гора, Албания, Северна Македония и Босна и Херцеговина, написа " Сръбски телеграф ", представен от Българска телеграфна агенция.

Впечатление прави това, че концепцията не включва присъединяване на България. Зад нея съгласно изданието стоят немският канцлер Ангела Меркел, френският президент Еманюел Макрон и досегашният канцлер на Австрия Себастиан Курц. " Сръбски телеграф " твърди, че страгегията на Европейски Съюз срещу Москва и Пекин се създава отдавна, само че нейната реализация ще бъде ускорена откакто преди няколко дни в Русия се срещнаха президентите Путин и Си Цзинпин.

Лидерите на Русия и Китай се съгласиха, а те не криеха прекалено много това, че двете страни работят взаимно по света, на всички места където имат съвместен интерес. Един от тези региони сигурно е балканският и то по две аргументи, споделя източник на " Сръбски телеграф " от дипломатическите среди. Първата е близката линия на прикосновение на Русия със Запада и НАТО, а втората е, че този район е значима част от китайския стопански мегапроект " Един пояс, веднъж ", а и евентуален стратегически възел за потоците съветски газ. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР