Европейският съюз е изпратил на правителството в Лондон официално уведомление

...
Европейският съюз е изпратил на правителството в Лондон официално уведомление
Коментари Харесай

Първа стъпка за наказателна процедура срещу Лондон предприе ЕС

Европейският съюз е изпратил на държавното управление в Лондон публично съобщение за нарушаване на съглашението за, оповестяват международните медии. Председателят на Европейската комисия съобщи през днешния ден по време на конференция, че то е обвързвано с, който опонира на изискванията на договорката с Европейски Съюз. съобщи БГНЕС, цитирайки " Щандарт ", Агенция Франс Прес.
„ Както знаете, ние призовахме Англия да в профил нарушаванията от законопроекта. Този законопроект е по самото си естество нарушаване на задължението за почтеност, заложено в съглашението за отдръпване. Освен това, в случай че бъде признато такова, ще бъде в цялостно несъгласие с протокола на Ирландия, Северна Ирландия. Законът беше признат през вчерашния ден в същия тип, без да бъдат отстранени тези точки. Затова Европейската комисия реши да изпрати публично писмо, което е първа стъпка към наказателна процедура за нарушение на съглашението ”, съобщи тя, съобщи организацията.
Това може да докара до правосъден иск пред Европейския съд, който може да наложи санкции на.
В края на септември английската Камара на общините гласоподава спорен закон за единния пазар, който разрешава на Англия да анулира елементи от договорката за Brexit с Европейски Съюз, която към този момент е в действие. Правителството на Джонсън дефинира този законопроект като " защитна мрежа ", ако комерсиалните договаряния след Brexit се провалят и Европейски Съюз се опита да наложи митническа граница сред Англия и.
Заради нарушаването юристът подаде оставка от поста си на специфичен представител на Обединеното кралство за свободата на печата поради плануваното нарушаване на интернационалното право.
 Преговорите за Brexit пред неуспех, Европейски Съюз се готви за бракоразвод без комерсиално съглашение Преговорите за Brexit пред неуспех, Европейски Съюз се готви за " бракоразвод " без комерсиално съглашение
Европейският съюз се готви за приключване на преходния интервал след Brexit без комерсиално съглашение с Англия, съобщи основният прег...
В изказване на Европейската комисия се споделя, че законопроектът ще наруши член 5 от Споразумението за отдръпване, който гласи, че и двете страни би трябвало да " си сътрудничат добросъвестно ", с цел да приложат съглашението.
Лондон има разполагаем един месец да изпрати отговор до Брюксел.
Успоредно с борбата за законопроекта, договарящите от Европейски Съюз и Обединеното кралство и Дейвид Фрост се срещат в Брюксел тази седмица за последния си плануван кръг от договаряния за комерсиална договорка след Brexit. Дипломати споделят, че тези договаряния няма наложително да бъдат нарушени от правосъдните дейности, само че позицията на Лондон хвърли облак върху договарянията преди плануваната среща на върха на Европейски Съюз на 15 октомври.
Ако до края на октомври няма договорка, европейските управляващи предизвестяват, че е мъчно да се планува по какъв начин съглашението би могло да бъде утвърдено до края на годината, което значи, че Обединеното кралство ще напусне единния пазар без комерсиално съглашение. Това би влошило и без друго упованията за мита и вероятността за спор по отношение на риболовните права, съобщи БГНЕС, цитирайки " Щандарт ", Агенция Франс Прес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР