Европейският съюз е готов да започне търговски разговори по Брекзит

...
Европейският съюз е готов да започне търговски разговори по Брекзит
Коментари Харесай

Пазарлъкът за пари между Лондон и Брюксел започва на 1 януари

Европейският съюз е подготвен да стартира търговски диалози по Брекзит при започване на идната година, само че Англия би трябвало първо да отговори на изискванията по развода през идващите няколко седмици, обявиха дипломати. " Готови сме да стартираме търговски договаряния на 1 януари ", сподели източник на Агенция Франс Прес, съобщи БГНЕС.

Друг европейски посланик удостовери, че " в случай че реализираме задоволителен прогрес през декември, 27-те страни и договарящият на Европейски Съюз Мишел Барние ще бъдат подготвени да обсъдят незабавно - да речем през януари - бъдещите търговски връзки ".

Шестият кръг от договарянията за излизане на Лондон от Европейски Съюз се организира в Брюксел в през днешния ден и на следващия ден, само че публични лица настояват, че не чакат необикновен прогрес. Дипломатите се тормозят и от вътрешнополитическата рецесия на Острова, която демонстрира надълбоко разделяне по високите етажи на властта. В момента договарящите пробват да се схванат по три въпроса: за границата сред Северна Ирландия и република Ирландия, за правата на жителите на Европейски Съюз, живеещи във Англия и за тези на британците, живеещи в страни от общността, и за размера на сумата, която Лондон би трябвало да заплати за напускането на общността.

Официалните договаряния сред Лондон и Брюксел за изискванията, съгласно които Англия ще излезе от Европейски Съюз, започнаха на 19 юни в белгийската столица, съвсем една година след референдума по въпроса в Обединеното кралство, на който с резултат от 51,9% победиха съперниците на евроинтеграцията. Преговорите би трябвало да продължат до ноември 2018 година, след което страните ще разполагат с половин година за ратификация на постигнатите съглашения в националните парламенти.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР