Eвропейският съвет за иновации инвестира €9,9 милиона в дялово участие

...
Eвропейският съвет за иновации инвестира €9,9 милиона в дялово участие
Коментари Харесай

Брюксел инвестира €10 милиона в българската Dronamics - ясен е първият й европейски пазар

Eвропейският съвет за нововъведения влага €9,9 милиона в дялово присъединяване в българската компания Dronamics, оповестява производителят и оператор на товарни дронове. Така стартъпът става първата в света линия за въздушни безпилотни товарни транспорти с лиценз за Европа.

Инвестиционното съглашение е подписано в Брюксел по време на Седмицата на проучванията и нововъведенията от съоснователя и основен изпълнителен шеф Свилен Рангелов и от еврокомисаря по нововъведенията Илиана Иванова.
 Снимка 507671
Припомняме, че Европейският иновационен съвет (ЕСИ) към този момент взе участие в развиването на европейския бизнес на Dronamics с грант от €2,5 милиона през 2022 година.
 Българската Dronamics ще съветва Европейски Съюз за нововъведенията в превоза
Българската Dronamics ще съветва Европейски Съюз за нововъведенията в превоза

Така стартъпът става част от 15-те най-влиятелни европейски транспортни компании

Ролята на ЕСИ е да подкрепя обещаващи иновационни предприятия като финансира превръщането на потвърден план в бизнес, одобряването му на пазара и разрастването му до корпорация.

" Пожелавам на Dronamics и на създателите на компанията Свилен и Константин Рангелови предприятието им все по този начин сполучливо да пораства и да стане образец и ентусиазъм за доста други български иноватори ", съобщи Илиана  Иванова.

Българската компания за транспорт на товари с безпилотни дронове употребява нов вид отдалечено управляеми безпилотни апарати, които са икономични и пригодени за въздушен транспорт на товари до 350 кг и размер от 3,5 куб. метра на 2 500 км за по-малко от 5 евро на кг, коментират от сдружението.

Гърция е първият пазар, в който Dronamics ще стартира търговски интервенции

В края на предходната година българският производител и оператор на товарни дронове Dronamics разгласи, че към този момент е част от стратегическа самодейност на Брюксел, в границите на която 15 от най-влиятелни европейски транспортни компании ще съветват водачите на Европейски Съюз по отношение на нововъведенията в бранша на превоза в международен мащаб.

Работната група по въпросите на бъдещето на подвижността е образувана след среща в Брюксел с европейския комисар по превоза Адина Вълян. Групата има за цел да се оправи с основните провокации, пред които са изправени иноваторите в бранша на подвижността, предвид на постигането на стратегически цели на Европейски Съюз и конкурентоспособността на Европа в региона на модерната подвижност.

Фондът на Европейския съвет по нововъведенията, който разполага с бюджет от €10 милиарда, приканва бизнесмените в транспортния бранш да аплайват за финансиране на свои планове.
 Българската Dronamics ще си партнира с една от най-големите логистични компании в света
Българската Dronamics ще си партнира с една от най-големите логистични компании в света

Целта е дроновете да полетят над ОАЕ, ЮАР и Австралия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР