Европейският съвет удължи с година санкциите, наложени в резултат от

...
Европейският съвет удължи с година санкциите, наложени в резултат от
Коментари Харесай

ЕС удължи санкциите срещу Крим с още една година

Европейският съвет удължи с година глобите, наложени в следствие от анексирането на полуостров Крим през 2014 година В известие, оповестено на уеб страницата на институцията, се споделя, че рестриктивните мерки остават в действие до 23 юни идната година.Решението обгръща ограниченията, наложени за територията на Крим. Те включват възбрана за импорт на артикули оттова в Европейския съюз, вложения на европейски компании на полуострова и възбрана за придобиване на недвижими парцели и юридически лица.Европейски круизни кораби нямат право да дебаркират на кримски пристанища с изключение на при повреда. Износът на избрани артикули и технологии, които кримски компании могат да употребяват в превоза, телекомуникации и енергийния бранш или с изследванията и добива на петрол, газ и минерални запаси, се не разрешава.

Друго ограничаване визира техническа помощ, строителни и инженерни услуги при създаване на инфраструктура в Крим.

След анексирането на Крим проруски бунтовници започнаха въоръжени дейности против държавното управление в Киев в източната част на Украйна. От началото на спора хиляди са изгубили живота си.

По-рано тази година съюзът предложи на всички страни от Организация на обединените нации да вкарат ограничавания поради Крим.

Кризата в Украйна докара до остро разтягане на връзките сред Русия и Запада, а Москва също наложи наказания, свързани с вноса на хранителни артикули, на страни от Европейския съюз и други западни страни. Миналата седмица президентът Владимир Путин съобщи по време на " директната линия " с съветски жители, че в случай че страните, наложили ограничавания на Русия, ги отстранен, Москва ще би трябвало да направи същото, само че отхвърли да се ангажира със период, в който страната би направила това. В момента съветските наказания на Европейски Съюз са с деяние до 2018 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР