Европейският съд по правата на човека в Страсбург излезе с

...
Европейският съд по правата на човека в Страсбург излезе с
Коментари Харесай

Съдът в Страсбург даде тежката си дума за царските имоти! Правителството получи краен срок, да се разбере със Сакскобургготски

Европейският съд по правата на индивида в Страсбург излезе с решение по проблема с царските парцели. Той даде на българското държавно управление период до 13 септември да се съглашение със Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза или да уточни възражения.

Припомняме, че някогашният министър председател подаде три тъжби – за мораториума за прилагане и предписание с имотите; за двореца „ Кричим “; и за хижите „ Ситняково “ и „ Саръгьол “. Съдът позволява жалбите против мораториума на Народното събрание и за парцелите „ Ситняково “ и „ Саръгьол “. Отхвърля обаче жалбата за двореца „ Кричим “, както се очакваше, и на останалите пет наследници, заяви юристът на Сакскобургготски – Михаил Екимджиев.

През ноември Симеон Сакскобурготски предложи извънсъдебно съглашение, страната обаче отхвърли да се намеси. Изпълнителната власт в лицето на Министерския съвет не може да предприеме никакви дейности в тази област, делата са в ръцете на самостоятелната правосъдна власт до приемането на специфичен закон, разяснява тогава министърът на правораздаването Цецка Цачева.

До момента Народното събрание не е изработил законопроект, който да размени по този начин наречения мораториум и да реши проблемите с парцелите на царските наследници, подбудени от него, съобщи Пик.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР