Европейският съд по правата на човека настоя пред руското правителство

...
Европейският съд по правата на човека настоя пред руското правителство
Коментари Харесай

Съдът в Страсбург настоява Русия да спре атаките срещу цивилни, училища и болници |

Европейският съд по правата на индивида настоя пред съветското държавно управление да се въздържа от военни офанзиви против цивилни жители и обекти, в това число жилищни здания, коли за спешна помощ, учебни заведения и лечебни заведения , както и да обезпечи неотложно сигурността им в атакуваните и обсадени от съветските войски градове в Украйна.

Съдът в Страсбург е получил искане от украинското държавно управление в понеделник. От Киев показват, че се правят „ всеобщи нарушавания на правата на индивида " от страна съветските войски.

Искането е било прегледано от ръководителя на съда, който напомня, че краткотрайни ограничения са налагани на Русия и през 2014 година при анексията на Крим.

" Съдът взема поради настоящите военни дейности, които започнаха на 24 февруари 2022 година в разнообразни елементи на Украйна, и смята, че това поражда действителен и продължаващ риск от съществено нарушение на правата на гражданското население по конвенцията ", показва съдът.

Според него са застрашени правото на живот, възбраната за изтезания и нечовешко отношение и правото на персонален и фамилен живот.

Европейски съд по правата на човека упорства държавното управление на Русия да го осведоми за подхванатите ограничения, с цел да подсигурява спазването на Конвенцията за правата на индивида и главните свободи, като е уведомил и комитета на министрите на Съвета на Европа.

След започване на експанзията против Украйна участието на Русия в Съвета на Европа бе замразено. Въпреки това Москва е задължена да извършва решенията му, както и тези на Европейски съд по правата на човека. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР