Европейският регулатор нареди да се извършат проверки на някои от

...
Европейският регулатор нареди да се извършат проверки на някои от
Коментари Харесай

Наредена е проверка на някои еърбъси заради открити пукнатини в крилата

Европейският регулатор подреди да се извършат инспекции на някои от най-старите самолети Еърбъс А380 откакто са били открити пукнатини по крилата на най-големия пътнически аероплан, предадоха международните организации във вторник. Става въпрос за 25 машини, които са били въведени в употреба през 2007 година от сингапурските авиолинии, прецизира Ройтерс.

Европейската организация за сигурност на полетите не е поискала приземяването им, само че показва, че в случай че този проблем не бъде " открит и поправен ", евентуално ще се " отслаби структурната целокупност на крилата ".

В официалното съобщение се показва, че тази инструкция се възприема като предварителна мярка за 25 от най-старите самолети. Европейската организация за сигурност на полетите добавя, че на основата на констатациите от инспекцията, биха могли да последват още наставления, засягащи другите самолети в употреба.

Самолетостроителят реагира на новината, като изясни, че директивите за летателна валидност са стандарт в авиацията и демонстрират положителното действие на процеса на наредба.

" Авиацията е един от най-регламентираните браншове и сигурността е безспорен приоритет в него ", съобщи самолетостроителят в имейл до Франс прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР