Европейският парламент установи минимални изисквания за живота на батериите в

...
Европейският парламент установи минимални изисквания за живота на батериите в
Коментари Харесай

Въвеждат екологичен паспорт за всички коли в Евросъюза

Европейският парламент откри минимални условия за живота на батериите в електрически коли, както и за хибридите. В Брюксел бе решено акумулаторите да поддържат продуктивност от най-малко 80% от първичния си потенциал след 5 години или 100 000 км, както и 72% след 8 години или 160 000 км пробег на автомобила. За ванове тези стойности са понижени надлежно до 75 и 67%.

Тези числа са почти същите, които производителите към този момент оферират като част от тяхната гаранция (70% след 7 или 8 години или 160 000 км). Няколко изследвания демонстрират, че батериите като цяло устоят много повече на разграждане и експертите подлагат на критика служителите, че е трябвало да отидат по-далеч, само че очевидно и тук автомобилното лоби е повлияло.

Европа също по този начин възнамерява да създаде екологичен паспорт, който ще съпровожда всички коли. Този паспорт ще дава информация за замърсяващи излъчвания и CO2, потреблението на гориво или електрическа сила, обсег на електрическите автомобили, живот на батерията и други Един тип информация като етикетите за домакинските уреди или гумите. Европейският съвет би трябвало да удостовери тези разпореждания, с цел да могат да бъдат приложени.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР