Европейският парламент ще гласува в средата на февруари предложение да

...
Европейският парламент ще гласува в средата на февруари предложение да
Коментари Харесай

ЕП ще гласува предложение да се отхвърли искането за сваляне на имунитета на Елена Йончева

Европейският парламент ще гласоподава в средата на февруари предложение да се отхвърли настояването за събаряне на имунитета на евродепутата Елена Йончева  Елена Йончева Елена Йончева е български публицист. Родена е на 27 май 1964 година в град София. Йончева е работила в. Това сочи отчет на правната комисия на Екологичен потенциал, утвърден предходната седмица и оповестен през днешния ден, оповестява Българска телеграфна агенция.

Българската прокуратура изиска през 2019 година имунитета на Йончева по обвинявания в пране на пари. В отчета се отбелязва, че Йончева е била изслушана от правната комисия и че съгласно нея настояването за имунитета ѝ цели да бъде затруднена работата ѝкато политик и евродепутат.

Допълва се, че работата на Йончева е обвързвана с активността на парламентарната комисия за цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи, в това число като част от делегацията, която посети нашата страна предходната есен по надзора на законността. Отчита се, че обвиняванията са били предявени от двама политически съперници на Йончева и през 2018 година - осем години след твърдяните закононарушения, без да има безапелационно пояснение за такова забавяне.

Взима се поради мнението на Съюза на българските публицисти, че в тази ситуация става дума за посягане против свободата на изложение на политически противник. Отчитат се данните от публикувания в български медии запис от диалог, за който приложена експертиза открива съвпадане с гласа на някогашния министър председател Бойко Борисов, и в който се загатва името на Йончева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР